ritueel en tip rond bijzondere overgangsmomenten

Nieuwsbrief april 2012 Ruimte voor rituelen

Ritueel: Veel mensen denken bij het werk dat ik doe vooral aan trouwen, met pensioen gaan en sterven. Er zijn echter zoveel meer momenten in een leven die waardevol zijn om bij stil te staan en te markeren met een ritueel. Zo zijn er de afgelopen maand mensen op mijn pad gekomen met bijzondere verzoeken zoals het huis energetisch reinigen door middel van een ritueel, kiezen voor het leven met een ritueel op het strand en een ouderpaar dat het vertrek van hun dochter heeft gemarkeerd door het lopen van een labyrint, zie mijn blog http://ruimtevoorrituelen.blogspot.com/
Naast deze individuele rituelen vinden er de komende tijd ook mooie collectieve rituelen plaats, zoals op 6 juni op veel plaatsen in de wereld. De Venustransit vindt dan plaats en ik draag daar ook mijn steentje aan bij door met twee vrouwen een waterritueel met zang te organiseren. Voor een indruk kun je dit korte filmpje bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=x_MdGbOp7Tg&feature=share

En ik vraag aandacht voor bijzondere gebeurtenissen die in de komende periode plaatsvinden: de komst van Little Grandmother (1) op 16 juni en de komst van een deel van de 13 Indigenous Grandmothers (2) in september.

Tip: Denk eens aan wat de komende maand in jouw leven staat te gebeuren. Wat zou voor jou een bijzonder moment zijn om te markeren? Voel eens wat het zou kunnen betekenen om daar een ritueel bij te doen.

Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten om zo de basis te leggen voor het in vrijheid kunnen vormgeven van nieuwe plannen? Bel of mail me dan.

Agenda: klik hier
 


ruimte voor rituelen