nieuwsbrief ritueel en tip bij binnenkomst trouwzaal

Ritueel: Een huwelijk is één groot ritueel en kent vele kleine rituele momenten die je de rest van je leven bij kunnen blijven. Eén zo’n moment is het moment van binnenkomst in de trouwzaal.

Bij de meeste huwelijken die ik sluit komen de echtparen, als alle gasten in de zaal zijn, samen binnen al of niet begeleid door muziek. Enige tijd geleden sloot ik een huwelijk waarbij het echtpaar op geheel eigen wijze de zaal verraste. Alle gasten waren in afwachting van de komst van het bruidspaar. Ineens klonk er swingende muziek die alle hoeken van de ruimte vulde en de bruidegom kwam dansend temidden van zijn vrienden de trouwzaal binnen en werd begeleid naar zijn stoel. Daarna werd de muziek zachter en kwam de bruid met een groep vrouwen, moeder, vriendinnen, zussen en bruidsmeisjes, binnen. Zij werd ook naar haar stoel begeleid. Op deze wijze werd symbolisch  aangegeven dat deze mannen en vrouwen het levenspad van hun vriend(in) mee bewandelden en achter het huwelijk stonden.
 
Tip: heb je een bijzondere gebeurtenis te vieren, kijk dan eens hoe je de start hiervan wilt invullen, op een wijze die bij jou past. Buiten je kaders denken geeft vaak een verrassende invulling.
 

ruimte voor rituelen