Loreleifestival 2017

Het Loreleifestival in 2017 vindt plaats van 22 t/ 24 augustus (L1) en 25 t/m 27 augustus (L2).   Zie de website

Dit jaar is het thema: De twee Maria's: Maria de maagd/moeder en Maria Magdalena.
Er is veel gesproken, geschreven, ontdekt en gechanneld over de Maria's.
En we mogen alemaal onze eigen waarheid hierover ontdekken, voelen en leven.
Een aantal jaren geleden realiseerde ik me dat ik mijn namen niet voor niets heb gekregen en dat deze totaal verbonden zijn met deze vrouwen: Mari-on Anna Christina.
In kerken zoek ik altijd naar Maria afbeeldingen en Maria beelden die resoneren bij mij en naar Zwarte Madonna's die hun eigen geschiedenis en boodschappen verbergen.
Mijn eigen ontdekkingen zijn nog steeds gaande, en zijn het afgelopen jaar zeker geïnspireerd door twee boeken van Claire Heartsong, waarin Anna, de moeder van Maria, aan het woord is, en waarin ze verhaalt over haar leven als grootmoeder van Jezus, en over een groep ingewijde vrouwen: the Magdalenes.
Ik denk dat het mysterie nog zoveel groter is dan wij met onze menselijke vermogens menen te weten.

Op Lorelei 2 geef ik de volgende twee workshops:

Zingen over Maria
In deze workshop gaan we op verschillende manieren over Maria zingen en daardoor wellicht beleven op wat voor manier we ons met haar verbonden voelen: we oefenen een meerstemmig lied, een mooie canon, een bestaand Marialied  en iets ritmisch.
Wie weet brengen we onze ‘Mariavruchten’ ten gehore op een later moment op de dag.

 

 Bezing je eigen leven, bezing je eigen dood.
Je eigen dood is de laatste grote overgang in je leven.
In deze workshop die plaatsvindt in de natuur word je meegenomen op een reis van (voor je) geboorte tot aan je dood. We staan stil bij grote overgangsmomenten in je leven, waar je geluid aan kan geven, tot aan het grootste overgangsmoment. 

 

En op vrijdagavond zingen we vrouwenliederen:
Samen zingen van vrouwenliederen op Lorelei
Houd je van zingen? En wil je met andere vrouwen in verbondenheid zingen over jezelf en je eigen kracht? Kom dan op vrijdagavond vrouwenliederen zingen.
Ervaring met zingen is niet nodig, alleen de wens om met plezier te zingen.
Mijn derde cd 'Sisterhood' met eigen en andervrouws liederen is vers van de pers en neem ik mee. Daarop is ook het nieuwe Loreleilied te horen dat we dit jaar zullen zingen.

 


ruimte voor rituelen