Inwijding woning in geboorteland

Inwijding woning in geboorteland

Zij belde me op met de volgende vraag: nu ze met pensioen ging, wilden haar man en zij in haar geboorteland gaan wonen. Al die jaren had zij in Nederland gewoond, en ze wilden en nieuwe stap maken, te midden van veel groen en met nieuwe initiatieven.

Of ik hun nieuwe huis wilde inwijden. Ze kregen veel gasten, en er moest in ieder geval veel gezongen worden. We bespraken hun vele en mooie wensen en kwamen tot een mooi programma.

Op de dag zelf stroomde het (vrijstaande) huis vol met Belgische en Hollandse gasten, vrienden, familie en buren. Allen mochten op een briefje wensen schrijven en die in een schelp plakken waar de gastvrouw later een gordijn van zou maken.
Na een welkomstwoord door de gastheer en gastvrouw gingen deze eerst naar de voordeur waar ze een kokosnoot kapot sloegen om het ego te breken. Daarna zongen we een paar toepasselijke mantra’s met verschillende instrumenten.

Toen was het moment voor een ronde waarin ieder zijn of haar wens kon uiten naar de nieuwe bewoners en hun woning. Tevens was ieder gevraagd wat water, begeleid door een wens, uit te schenken in een schaal. Later zou dit water bij een boom uitgegoten worden. Daarna werd weer gezongen en de klankschaal markeerde steeds een lied. Tot slot gingen de nieuwe bewoners met een kristallen klankschaal elke ruimte van het huis door om hun wensen en intenties neer te zetten.
Toen was het tijd voor een uitgebreide, heerlijke Belgische catering.

 


ruimte voor rituelen