Achtergrond en visie

Zingen heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven. Toen ik tien jaar was, schreef ik mijn eerste liedjes, van binnen naar buiten. Ik maakte liedjes voor het schoolcabaret en zong in verschillende koren. Momenteel zing ik in octet 'de Byrds' (we zingen oa muziek van William Byrd) olv Rob Kaptein. Ook zing ik graag meerstemmige liederen of improviserend met vrouwen en formeer soms gelegenheidsgroepjes. En maak ik mantra's, eigen liederen en muziek op gedichten.

Tijdens de opleiding tot stembevrijder ging er een wereld van mogelijkheden voor me open: het plezier van iedere keer opnieuw creëren, vrij en voluit zingen, het gevoel dat je ziel zich laat horen, de mogelijkheid anderen op een laagdrempelige manier hun eigen muziek en klanken te laten vinden, de helende werking van klank, en het combineren van zang met mijn verlangen om hedendaagse rituelen meer in de westerse wereld te brengen.

Ik speel gitaar, begeleid en schrijf zelf mantra’s waarbij mensen vrij hun eigen tweede of derde stem kunnen zoeken en zingen.
Daarnaast vind ik het heel fijn om voor stervenden te zingen en wens ik dat er bij uitvaarten vaker mantra’s gezongen worden vanwege de verbindende en troostende werking.

Inmiddels heb ik vier sjamanendrums en twee framedrums, die ik met veel plezier inzet bij rituelen en in de tipi. Om dit plezier te ervaren bied ik rond de vier grote wendingen in het jaar een avond 'drummen en zingen in de tipi'  aan, waarbij we de overgang naar het nieuwe seizoen met een klein ritueel markeren.
Ook kun je bij mij een individuele sessies afspreken met de drum om de helende werking ervan aan den leijve te ervaren.
 


ruimte voor rituelen